Virágvasárnappal kezdetét veszi a nagyhét. A Salánki Református Egyházban  immár hagyománnyá vált, hogy Virágvasárnap a templomunkat különleges díszbe öltöztetik a  konfirmandusok. Több napon át szedegetik a virágokat, gyűjtik az ágakat, szüleikkel fonják a koszorúkat, hogy vasárnapra minden virágdíszben pompázzon.
A   keresztyén egyházban ez kifejezetten örömteli nap. Krisztus bevonulása Jeruzsálembe, király voltának ünneplése, ahogy ezt virágvasárnapi református énekeink is kifejezik –világított erre rá  Balogh Attila református tiszteletes, az általa tartott  prédikációban. Velünk együtt részt vett az istentiszteleten polgármesterünk, Aljokin Viktor meghívására, Sasvári Sándor,  Jászai Mari-díjas színművész , Szécsi Szabolcs, Tarpa polgármestere és az őket kísérő barátaik. Az istentisztelet után  alkalmunk  volt meghallgatni Sasvári Sándor színművész  előadásában a világhírű Jézus Krisztus szupersztár rockoperából egy-egy  részletet: Jézus imáját, Gethsemane,  “A Fejedelemcímű musical dalát,  „ A Kárpátok között”,ami nem mellesleg Rákóczi Fejedelem életét, a szabadságharc történetét dolgozza fel, amihez Salánk múltja is szorosan kötődik.

Elmondhatjuk, hogy ez az a virágvasárnapi istentisztelet sokáig megmarad a gyülekezet emlékezetében. Megszilárdította hitünket az ige által, gazdagodtunk lélekben és  erősödtött nemzetiségtudatunk, hisz ezek a művek mind-mind büszkévé teszik a hallgatóságot a magyarságára, mindegyik részletnek mondanivalója van! Köszönjük hogy megtisztelt bennünket a Művész Úr!

Mégis ott bújik meg a vágyott ébredés, amíg hisszük a jót, a két rossz között, amíg távol jövőnk a múltból öntözött, addig él e nép a Kárpátok között.”Comments are closed.

Véletlen képek
Helyi gaszronómia
A nap idézete
Időjárás
Погода в Україні
Falusi turizmus
pinceszet-11 pinceszet-1
Mai névnap
Boldog névnapot!
Keresés az oldalon
Látogató térkép