Archive for the ‘Nincs kategorizálva’ Category

Ismét egy új útszakasszal lesz gazdagabb falunk. A mai nap folytatódik a Május út felújítása. Új aszfaltburkolatot kap az utca második fele is.

Falunk fejlődése napról napra halad. Jelenleg a falu határánál megkezdődött egy újabb napelempark létesítése.

Salánk részt vett a Magyarország Ungvári Főkonzulátusa által immár III. alkalommal megrendezett hUNGary Fest kulturális-gasztro fesztiválon. Akik ellátogattak a fesztiválra Salánki sátornál megtekinthették falunk ügyes kezű hölgyeinek munkáit, kézműves kiállításunkon. Valamint részesei lehettek egy hagyományos hordókészítési bemutatónak, Lászlo Attila bodnár bemutatóján. Read the rest of this entry »

A kurucok Salánkon tartott utolsó országgyűlésének emlékére 2019 augusztus 17én domborművet avattak fel, a Rákóczi emlékév keretében. Az avatási ünnepség díszvendégei: Dr.Grezsa István miniszteri biztos, Bacskai József helyettes államtitkár, Dr. Tilki Attila országgyűlési képviselő, Dr. Tarpai József a Kárpátaljai Magyar Turisztikai Tanács elnökségi tagja, Kuti László Magyarország Ungvári Főkonzulátusának első beosztott konzul, Beke Mihály András Magyarország Beregszászi konzulátusának első beosztott konzul, a Rákóczi Szövetség képviseletében Petrovay László, és Sullivan Ferenc, Rezes Károly megyei tanács képviselője, Pintye László Tiszaújhely polgármestere, Ágij László Nagyszőlős járási állami erdőgazdaság vezetője, Kész Géza a projekt megvalósítója, Hunyadi Atilla Máramaros Ugocsa egyházmegye esperese, Erdélyből Kovács Péter Sárosmagyarberkeszi református lelkész, Balog Atilla református tiszteletes Csirpák József görög katolikus parochus.

A himnuszok elhangzását követően Sasvári Sándor Jászai Mari díjas és a magyar érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett színművész előadását élvezhették. A továbbiakban településünk polgármesterének Alyohin Viktornak az ünnepi beszédében köszönetet mondott a támogatásért, melynek köszönhetően egy ilyen domborművel lett gazdagabb. A bronz dombormű kormányzati támogatással készült, a salánki országgyűlés jelenetét ábrázolja a hívei körében szónokló II Rákóczi Ferenc alakjával a középpontban.

Az avatási ünnepségen II. Rákóczi Ferenc életútját felidéző és a fejedelem történelmi jelentőségét méltató beszédében Grezsa István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének fejlesztéséért és a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program koordinálásáért felelős miniszteri biztos hangsúlyozta: kevés olyan történelmi személyiség van, mint a fejedelem, akit joggal vallhatnak magukénak a magyarokon kívül a kárpátaljai ruszinok, ukránok, szlovákok és románok. „Rákóczi emléke évszázadok óta világít és évszázadokra előre világítani fog, és a kárpátaljaiak büszkék lehetnek arra, hogy nagyon sok település őrzi az emlékét egy-egy szoborral, fával vagy akár legendával” – tette hozzá.

Az ünnepi beszédeket követően a dombormű ünnepélyes átadására kerül sor. Grezsa István, Bácskai József és Alyohin Viktor leleplezték a műalkotást, majd Csirpák József görög katolikus parochus és Balog Atilla református tiszteletes megáldották.

Színvonalas kultúrműsorral folytatódott a rendezvény, amelyben a Salánki Naplemente nyugdíjas klub, a Salánki középiskola növendékei és a Salánki óvoda énekkara lépett fel.
Az ünnepi avatás zárásaként a résztvevők elhelyezték koszorúikat a dombormű talpazatánál. Read the rest of this entry »

Tisztelt salánkiak és környező településeink lakosai!
A régiónk kulturális életének felélénkítése céljából a salánki kultúrházban a magyar kormány támogatásával Kiss Kata Zenekar koncert(Magyarból jeles) kerül megrendezésre július 6.-án 18:00 h.i. szerint.
A belépő díjtalan.
Közösen erősítsük a
hagyományőrzést, a nemzeti összetartozást!

Aki Komjátnak tart, az már kipróbálhatja az új aszfaltburkolatot 45 évnyi várakozás  után. Itt nem állunk meg! A cél hogy minden utcát járhatóvá tegyünk! A türelem Salánkon utat terem! Hajrá Salánk!

Salánk nem állt meg az utak felújításával. Jelenleg a Komját felé vezető útszakasz kap új aszfaltburkolatot. A járhatatlanná vált útszakasz felújítását Alyokin Viktor, településünk polgármestere, kezdeményezte, amit Barta József, a megyei közgyűlés alelnöke, s egyben falunk szülötte, is felkarolt.  Közös  erővel, összefogással érhetünk csak el sikereket! Hajrá Salánk!

 

A nemzetközi vadász fesztiválra készülődve melynek fő védnöke településünk polgármestere Alyohin Viktor, ötletgazdája pedig Ágij László a Nagyszőlősi erdőgazdaság igazgatója, megtörtént a Puskin utca felújított szakaszának az átadás, melyet Kijevi támogatásból sikerült megvalósítani.
HAJRÁ SALÁNK!!!!!!

 

Tisztelt honfitársaim fokozzuk tovább azokat a kihívásokat, amiket célul tűztűnk ki magunk elé.
És íme egy újabb megvalósult álom, ami maradandó alkotásként marad meg Salánk település történelmében. A Puskin utca lakosai reggel már nyugodt szívvel indulhatnak útra az újonnan aszfaltozott utcán.
De viszont miközben aszfaltozódnak kommunális útjaink, nem feledkezünk meg a mezei útjainkról sem. Read the rest of this entry »
Véletlen képek
dscf3064
A nap idézete
Időjárás
Погода в Україні
Falusi turizmus
pinceszet-1 pinceszet-11
Mai névnap
Boldog névnapot!
Keresés az oldalon
Látogató térkép